5 Şubat 2011 Cumartesi

Neden Seyir Defteri...

Sanırım 10 yaşında falandım evimize televizyon ilk girdiğinde..

Siyah Beyaz bir TV idi.. Peder beyin arkadaşlarından birinden alınmış ABD den gelmiş bir Televizyondu.. O zaman için bile bir dünya para harcanıp nasıl becerildiyse ABD elektrik sisteminden çevrilerek Türkiye ye uygun hale getirilmişti..

Bir türlü net bir görüntü yoktu hep kayan ve karlı bir görüntü kalmış hatıramda.. Ilk zamanlar akşam saat 7 de deneme yayını başlar saat 9 da biterdi.. TRT falan da yoktu.. O zamanlar Istanbul Televizyonumuydu neydi ismi.. Her gün "Pilli Bebek" adlı çocuk programı ile başlar Anıtkabir ile biterdi..

O dönem tanıdık Kaptan Kirk'ü..

Daha ilk seyrettiğimde çocukluğumda tüm hayallerimi süslemeye başladıydı.. Devasa Uzay gemisinde evreni ışık hızıyla dolaşır, yüksek topuklu çizmeleri ve vücuduna oturan sade ama gösterişli üniforması ile hemen her uğradığı gezegende bir belaya bulaşırdı..

Ekibinde yer alan sivri kulaklı yeşil tenli olduğunu Doktor McCoy un espirilerinden dinlediğimiz Volkan gezegeninden gelme Spock ile her derde deva olurlardı. Alemdiler yani.. McCoy'un alaycı tavırları, Spock'un mantık delisi hali, Kirk'ün atletik vurdu kırdısı..

Aksesuarlarda vardı hani.. Dümenci Sulu, Telsizci Çukulata renkli Uhura, Çekov.. Her dil din ve ırktan insan vardı gemide.. Soğuk savaşın en hızlı çağında ne inanılması zor bir şeydi bu..

Her bölüm şöyle başlardı..
KAPTANIN SEYİR DEFTERİ.
YILDIZ TARİHİ 4098.5.12

Bloga nasıl bir isim bulayım diye düşünürken, işte bu çocukluk anıları aklıma geldi.. Aslında Hepimizde Hayat denen bu uçsuz bucaksız evrende oradan oraya savrulup duran birer gemi gibiyiz öyle değilmi..

O zaman açılalım bakalım bu uzaya şöyle bir..
EZELİN SEYİR DEFTERİ
YILDIZ TARİHİ 2011.2.5

1 yorum:

  1. EZO...
    Sende en nihayet blog yazmaya başladın ya !!! Acayip keyifli oluyor..
    Yazın benide çocukluğuma götürdü..Eline sağlık kardeşim..Yeni yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum..

    YanıtlaSil